Ο.ΝΟ.Γ.Ο – Φυλλάδια για το Κοινό

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Συντονιστική Επιτροπή του Τμήματος Ο.ΝΟ.Γ.Ο της Ε.Ο.Ε, συνέταξε ενημερωτικά φυλλάδια που απευθύνονται στο κοινό και που στοχεύουν στην ενημέρωσή του σχετικά με θέματα που άπτονται των διαταραχών της ούρησης, με υπεύθυνο και επιστημονικά ορθό τρόπο. Τα εν λόγω φυλλάδια είναι σύντομα και γραμμένα με στόχο ο απλός πολίτης να τα διαβάζει και να τα κατανοεί, λύνοντας και όχι δημιουργώντας νέες απορίες.

Οι θεματικές ενότητες που πραγματεύονται είναι:

1.       Ακράτεια στους άνδρες
2.       Ακράτεια στις γυναίκες
3.       Ακράτεια στα παιδιά
4.       Υπερλειτουργική κύστη
5.       Ουροδυναμική μελέτη
6.       Νευρογενής κύστη
7.       Διαλείποντες καθετηριασμοί
8.       Πρόπτωση πυελικών οργάνων

Η μορφή των φυλλαδίων και η δομή, είναι παρόμοια μεταξύ τους, εκφράζοντας την κοινή τους προέλευση και τονίζοντας την εγκυρότητα του επιστημονικού φορέα που τα δημιούργησε. Στόχος του Τμήματος Ο.ΝΟ.Γ.Ο είναι όλα τα ουρολογικά ιατρεία (δημόσια και ιδιωτικά) να προμηθευτούν τα φυλλάδια αυτά, ώστε το κοινό που απευθύνεται στα Ουρολογικά Ιατρεία να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί. Επιπρόσθετα, εξετάζονται τρόποι μαζικότερης έκθεσης του κοινού στην πληροφόρηση μέσω των φυλλαδίων αυτών (π.χ. δημιουργία κατάλληλων ραφιών – προθηκών σε φαρμακεία, και άλλους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, διανομή τους με έντυπα μαζικής ενημέρωσης ή κοινωφελών οργανισμών, κ.α.)

Θεωρούμε ότι τα ενημερωτικά φυλλάδια που απευθύνονται στο κοινό μπορούν να ενεργήσουν ως άνοιγμα της ουρολογικής κοινότητας προς τη κοινωνία και να ευαισθητοποιήσουν ανάλογα τους πολίτες, προκειμένου να προστρέξουν έγκαιρα και με έγκυρο τρόπο στον Ουρολόγο.

Η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των χορηγών μας. Μεγάλος χορηγός, είναι η εταιρία Astellas. Χορηγοί είναι οι εταιρίες Ariti, Coloplast, Hollister, Nexus, Rafarm.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά .

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα φυλλάδια από τη Γραμματεία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και από τις Εταιρείες χορηγούς.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την επιστολή.

Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο (Διαβάστε περισσότερα…) μπορείτε να κάνετε λήψη των φυλλαδίων των θεματικών ενοτήτων.