Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε την δημοσιοποίηση του Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου της Ε.Ε. (EU’s Beating Cancer Plan), το οποίο ανακοινώθηκε από την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κα Στέλλα Κυριακίδη, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, μια ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου (4/2).
Η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία (European Association of Urology – EAU), μέλος της οποίας είναι και η ΕΟΕσε κοινή δήλωση μαζί με Ευρωπαϊκούς Συλλόγους Ασθενών και Ερευνητικά Κέντρα χαιρετίζει θερμά την δημοσιοποίηση του εν λόγω Σχεδίου, ως ένα εξαιρετικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς περιλαμβάνει για πρώτη φορά, αναφορά στον Καρκίνο του Προστάτη (σελ. 15 – κεφάλαιο: 4. –IMPROVING EARLY DETECTION OF CANCER).
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την επέκταση και επικαιροποίηση των  οδηγιών για τον εντοπισμό και έλεγχο του Καρκίνου έως το 2022, συμπεριλαμβανομένου του Καρκίνου του Προστάτη.
Η διαβούλευση της EAU με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) συνεχίζεται, ώστε οι θέσεις της EAU για την έγκαιρη πρόληψη του Καρκίνου Προστάτη να υιοθετηθούν από την ΕΕ. Δείτε το πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο European Urology με τίτλο: «Early Detection of Prostate Cancer in 2020 and Beyond: Facts and Recommendations for the European Union and the European Commission” το οποίο συνοψίζει τις θέσεις της EAU και την σημασία να συμπεριληφθούν αυτές στο Τελικό Σχέδιο της ΕΕ.
Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία, ως μέλος της EAU, στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές της και όπως έκανε στο παρελθόν, θα ενημερώσει τους αρμόδιους Εθνικούς Φορείς, (Υπουργείο Υγείας, Κοινοβούλιο, Έλληνες Ευρωβουλευτές) και την αρμόδια Επίτροπο της Ε.Ε για την Υγεία και την Ασφάλεια των τροφίμων, Κα Στέλλα Κυριακίδη.
Διαβάστε επίσης: 
Δείτε τους σχετικούς συνδέσμους