28.02.2019 – Δελτίο Τύπου για το 1ο Hands-on-Workshop στην Ανδρολογία, στην Ανδρική Ακράτεια και στα Στενώματα Ουρήθρας σε πτωματικά παρασκευάσματα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Tο περασμένο Σαββατοκύριακο, 23 & 24 Φεβρουαρίου 2019, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «1ο Hands-on-Workshop στην Ανδρολογία, στην Ανδρική Ακράτεια και σε Στενώματα Ουρήθρας σε πτωματικά παρασκευάσματα», στο χώρο του εργαστηρίου Ανατομίας του ΕΚΠΑ. Το Σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τα Τμήματα τα ΟΥΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, ΝΕΥΡΟΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ (Ο.ΝΟ.Γ.Ο) & ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΑΝΔΡ.ΥΠΟ), στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τον  αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Βασίλειο Πρωτογέρου.

Η πρακτική εξάσκηση πραγματοποιήθηκε σε 2 ημέρες (Σάββατο 23/2 τμήμα Ο.ΝΟ.Γ.Ο & Κυριακή 24/2 τμήμα ΑΝΔΡ.ΥΠΟ), με διακριτό πρόγραμμα εκπαίδευσης & διαφορετικές ομάδες εκπαιδευτών ανά Τμήμα. Συνολικά εξασκήθηκαν 32 εκπαιδευόμενοι, 16 ανά ημέρα σε 4 πτωματικά παρασκευάσματα, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επεμβάσεις σε φρέσκα ανθρώπινα πτωματικά παρασκευάσματα, να μάθουν χειρουργικά μυστικά από τους ειδικούς εκπαιδευτές και να λύσουν πάνω στο χειρουργικό τραπέζι απορίες που τυχόν έχουν. Το φάσμα των επεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβανε τοποθέτηση τεχνητού σφιγκτήρα, ταινίας ανδρικής ακράτειας, τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης, χρήση μοσχευμάτων για ν. Peyronie καθώς και τεχνικές ουρηθροπλαστικής.

Η Εκδήλωση, αν και ιδιαίτερα απαιτητική οργανωτικά, υποστηρίχθηκε οικονομικά και οργανώθηκε εξ ολοκλήρου από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία. Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια στάθηκε η εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων  Sofmedica, με την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης και εμπειρίας των στελεχών της σε ανάλογες εκπαιδεύσεις. Η φαρμακευτική εταιρεία Rafarm συνέβαλε οικονομικά στην εκδήλωση επίσης.

Οι οργανωτές ευχαριστούν ιδιαίτερα όλους τους ομιλητές και εκπαιδευτές, οι οποίοι προσέφεραν ανιδιοτελώς τις γνώσεις τους και τον πολύτιμο χρόνο τους σε ημέρες αργίας, για να εκπαιδεύσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους νεότερους συναδέλφους μας.

Στοχεύοντας τη θεσμοθέτηση – καθιέρωση αυτής της εκπαιδευτικής δραστηριότητας,

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς,

 

Ιωάννης Αδαμάκης

Πρόεδρος Σ.Ε

Τμήματος Ο.ΝΟ.Γ.Ο.

Σωτήριος Ανδρεαδάκης

Πρόεδρος Σ.Ε

Τμήματος ΑΝΔΡ.ΥΠΟ.