18.04.2022 – Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια Hands on Training (A. Εισαγωγή στη Ρομποτική Χειρουργική – B. Fusion Βιοψία Προστάτη)

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την επανάληψη και για το 2022, των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων Hands on Training στην Ρομποτική Χειρουργική και στην Fusion Βιοψία Προστάτη! Τα προγράμματα έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής, τόσο από τα μέλη που τα παρακολούθησαν, αλλά και από πολλούς άλλους Συναδέλφους που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν πέρσι, είτε γιατί δεν κληρώθηκαν, είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων. Έτσι, θα έχουν φέτος την δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή.

Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Innovation Simulation & Learning Ecosystem (ISLE) της Εταιρείας Sofmedica (Λεωφόρος Κηφισίας 119, Μαρούσι), η οποία στηρίζει τα προαναφερόμενα προγράμματα και ευγενικά μας έχει παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις της. Η συμμετοχή είναι Δωρεάν, ενώ για τους συναδέλφους εκτός Αθηνών, η Ε.Ο.Ε θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης.

Ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής:

-Ενεργό μέλος της ΕΟΕ

-Ηλικία έως 50 ετών

-Βιογραφικό & motivation letter

  • Σε περίπτωση μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων από τις διαθέσιμες θέσεις, θα διενεργηθεί κλήρωση με την επιμέλεια του ΔΣ και της Επιτροπής Επιστημονικών και Επαγγελματικών Θεμάτων της ΕΟΕ.

Στείλτε μας την φόρμα συμμετοχής, επιλέγοντας την/τις ημερομηνία/ες που επιθυμείτε να τα παρακολουθήσετε .

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής για τα Σεμινάρια Ιουνίου & Ιουλίου : 10/5/2022

Α. Εισαγωγή στη Ρομποτική Χειρουργική

Ημερομηνίες: Δείτε τη φόρμα συμμετοχής

Διάρκεια: Τριήμερη

Θέσεις: έξι (6), ένας εκπαιδευόμενος ανά σεμινάριο/εκπαίδευση.

Περιγραφή: Τρεις ημέρες Hands on εκπαίδευσης με ωράριο 8:00-16:00 και με εκπαιδευτές έμπειρους, καταξιωμένους ρομποτικούς χειρουργούς (one to one training). Ο εκπαιδευόμενος θα καταρτιστεί στη βασική χρήση του ρομπότ (In service training), σε βασικές χειρουργικές δεξιότητες, (Robotic basic skills simulation), σε εφαρμογή των δεξιοτήτων σε ιστικά προπλάσματα (Drylab εκπαίδευση) και σε προχωρημένη εκπαίδευση σε βήματα της ριζικής προστατεκτομής (Αdvanced simulation σε steps ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής). Το πρόγραμμα προβλέπει περισσότερες από 20 ώρες κονσόλας.

Πρόγραμμα

Β. Fusion Biopsy Course (FBC)

Ημερομηνίες: Δείτε τη φόρμα Συμμετοχής

Διάρκεια: Διήμερη (μία ημέρα θεωρία και μία ημέρα hands on εκπαίδευση).

Θέσεις: Συνολικά 24. Οκτώ 8 εκπαιδευόμενοι ανά σεμινάριο/εκπαίδευση.

Περιγραφή: Το θεωρητικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των ενδείξεων της τεχνικής fusion  biopsy, παρουσίαση του συστήματος Fusion biopsy στο οποίο θα εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες και βασικές αρχές ανάγνωσης της πολυπαραμετρικής μαγνητικής του προστάτη, από Ακτινολόγο. Το πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει τη διαδικασία fusion της πολυπαραμετρικής με τον υπέρηχο, τη διενέργεια βιοψιών με διορθικό και διαπερινεϊκό μοντέλο.

Πρόγραμμα

Ως Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα διοργάνωσης και άλλων ανάλογων, εστιασμένων στην πρακτική εκπαίδευση, προγραμμάτων και στοχεύουμε στην καθιέρωσή τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αθανάσιος Ε. Δελλής

Γενικός Γραμματέας Δ.Σ ΕΟΕ