01.04.2021 – Πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία»

Αγαπητές/οί Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ της Εταιρείας μας, αποδεχόμενο το αίτημα ενημέρωσης των Μελών μας που έλαβε από την Καθηγήτρια κα Αθηνά Λινού, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis, σας πληροφορεί για το Πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» το οποίο, από κοινού, υλοποιείται, από το ανωτέρω Ινστιτούτο και το Διεθνή Οργανισμό «Petits Freres des Pauvres».

Είναι γνωστό ότι ο πληθυσμός της Χώρας μας γηράσκει και πολλοί ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας ζουν, δυστυχώς, μόνοι τους, με σοβαρές επιπτώσεις, τόσο στη ψυχική, όσο και στη σωματική υγεία τους.

Λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω πρόβλημα, το Ινστιτούτο προχώρησε στην πρωτοβουλία διασύνδεσης ηλικιωμένων μέσω εθελοντών και στη δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου (210 6101300), το οποίο επίσης, στελεχώνεται από εθελοντές, ενώ, λειτουργεί ανώνυμα.

Θα σας παρακαλούσαμε, ως Ιατροί & Μέλη της ΕΟΕ, αν το επιθυμείτε, να παραπέμπετε στο εν λόγω Πρόγραμμα συμπολίτες μας που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από αυτό, αν – βέβαια – υποπέσουν τέτοιες περιπτώσεις στην αντίληψή σας.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, θα βρείτε και σχετικά, ενημερωτικά έντυπα.

Ευελπιστούμε ότι η ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανακούφιση της μοναξιάς που βιώνουν αρκετοί, ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Από την ΕΟΕ

FILIA_MONOFYLLO

FILIA_TRIPTYXO